En kort guide til SEO

Hvis du har klikket på denne artikel, så er det fordi, at du er interesseret i at vide mere om SEO. Her kan du læse om hvad SEO er, hvordan man benytter det og hvorfor det er så vigtig at kunne udnytte SEO i det 21. århundrede. 

Hvad er SEO?

Ordet er en forkortelse for Search Engine Optimisation, men lad os bare kalde det SEO. Grundlæggende handler processen om, at man optimere et websted, således man rangere højere på de store søgemaskiner. Optimeringen sker efter nogle forudbestemte algoritmer, som dikteres af søgemaskinerne. Lyder det lidt kompliceret? Bare rolig, vi gør det lidt simplere for dig at forstå.

Hvorfor er SEO vigtig?

Mere synlighed er lig med flere besøgende. Tænk over hvor mange websteder, der findes på nettet. Tænk så over, hvordan du kan gøre netop dit websted til det mest synlige. Lige nu ligger din hjemmeside måske på side 13 eller 14 på Google, og du vil gerne ligge nummer 1, så din hjemmeside er den første, som kunderne trykker på, når de søger. Dette kan SEO hjælpe dig med. 

Hvordan arbejder man med SEO?

SEO er en organisk proces, som ikke koster dig en krone. Det kræver heller ikke, at du er medieekspert. Dog er der er et par grundlæggende ting, som du skal kunne mestre for at søgemaskineoptimere. 

Som et minimum bør du:

  • Lave en fængende titel og metabeskrivelse
  • Optimere dine billeder med alt tags
  • Lave en simpel og fængende URL struktur
  • Skrive artikler med relaterede søgeord 
  • Lave interne linkbuilding-artikler 

Disse punkter er ikke noget som man “bare lige” gør, det kræver lidt finesse og kundskab. Derfor vælger mange at tage et SEO kursus, så de kan blive klogere på de grundlæggende processer. Et SEO kursus kan også lære dig mere om, hvordan du arbejder med Googles algoritme.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *