Interessen for hemmeligholdelse af personlige data afføder flere fortrolighedserklæringer

Der er i dag en meget stor interesse og faktisk også en stigende interesse for de metoder, der kan gøre sig gældende, når vi gerne vil sikre vores personlige data. Der er nemlig mange af os, der har nogle meget personfølsomme data, og ender de i de forkerte hænder, kan det have ikke blot ømtålige, men også fatale konsekvenser for os. Derfor er det også så vigtigt, at man er påpasselig med, hvem der får indsigt i sådanne oplysninger.

Hvad er en fortrolighedserklæring?

Kender du til problematikken? Så kan det være, at du også er bekendt med en fortrolighedserklæring. Rigtig mange i dag finder nemlig en sådan yderst relevant, idet den netop kan være med til at sikre, at ens oplysninger ikke bliver behandlet uhensigtsmæssigt.

Lyder det som en god idé, så er det især relevant for dig at kende til fortrolighedserklæringen, hvis du har at gøre med personlige data. Det kan for eksempel være i erhvervssammenhænge, hvor du får indsigt i andres data, og hvor det også er en nødvendig, at andre får indsigt i dit data.

Når oplysninger skal blive in house

Når der er tale om en fortrolighedserklæring, så er det den metode, der via underskrifter fra flere parter sikrer, at frotrolige oplysninger bliver inden for, for eksempel virksomhedens fire vægge. De må derfor ikke videregives eller deles uden for virksomheden.

Det kræver en underskrift fra alle de personer, der har indsigt i oplysningerne, idet der så bliver tale om en juridisk bindende aftale. På den måde beskytte de forskellige underskrifter begge parter i aftalen mod videregivelse af emner og oplysninger, som der kan blive diskuteret for eksempel i forbindelse md en virksomhedsoverdragelse.

En juridisk bindende aftale

En fortrolighedserklæring er derfor et juridisk bindende dokument mellem flere parter, der ønsker at indgå et samarbejde på den ene eller anden måde. Den beskytter mod videregivelse af personlige og fortrolige oplysninger, der bliver delt mellem de samarbejdende parter. Og disse oplysninger kan veksle markant.

Der kan for eksempel være tale om erhvervshemmeligheder, det kan være opfindelser til kundeinformationer, eller det kan være generelle oplysninger om virksomheden, der ikke bør ligge tilgængeligt for omverdenen.

Find information online

Uanset hvad du vælger, så bør du tage et kig online, hvor du finder meget mere information om en fortrolighedserklæring, samt hvordan og hvorfor en sådan er en god ide at udforme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *