Bambus som tekstilindustriens nye darling

Der er vokset sig en bølgebevægelse af bedre materialer de sidste par år, hvor materialet som har virket til at slå mest igennem er bambus. Det gode ved materialet er, at bambus vokser utrolig hurtigt. Det betyder at du får rigeligt af bambusplanter til produktionen.

Bambusplanten jordforbedrer endda jorden der bambusplanten vokser i. Det giver gødet jord til at benyttes som landbrugsjord. Planten kan plante sig selv og gør det, helt uden hjælp af unødvendige vækstmidler og kemikalier.

Bambusmaterialet kan være en gris, i nedbrydningsprocessen af bambus. Det koster enorme mængder vand og kemi. Der er dog et par stykker, som har opklaret den udfordring.

Fx er alt bambus som JBS fremstiller fremstillet i et “kredsløb der er lukket”. Der bliver hele 95% af alt vand recirkuleret og alt kemi samlet ind – så ingenting ender i naturen. Når du fx køber de bambus underbukser du får fra JBS, er de helt sikkert mere miljøvenlige end det traditionelle bambus der er produceret hos andre.

Økologisk bomuld er også mere miljøvenlig

Det er betydeligt mere miljøvenligt at investere i økologisk bomuld i stedet for den traditionelle bomuld, da der benyttes betydelig mindre vand i markerne med bomuld og på fabrikken der laver bomulden. Der sprøjtes også overvældende færre pesticider på markerne og benyttes mindre kemikalier i tøjet ved fremstillingen på fabrikken. Det er altså både mindre skadeligt for din babys hud, samtidig med det også er bedre for miljøet.

Vil du gøre en bæredygtig selektion når du skal købe tekstiler, skal du beslutte dig for at købe bæredygtige tøjdele – og det skal også helst være GOTS certificeret, som er en garant for at det er fremstillingskæden fra start til slut som er underlagt rigelige skrappe krav. Vælger du økologisk bomuld til dit baby og junior sengetøj, går du ikke ned på den gode kvalitet – og sengetøjet behøver hellere ikke være dyrere, hvis ellers indkøberen lægger ordre i store mængder nok, nemt kan have bedre priser som konventionel bomuldssengetøj.

Der har de forgangne par mange år været et rovdrift af vores miljø igennem modeindustrien, som har fabrikeret alt for meget modetøj, der hurtigt er blevet kastet ud igen. Det har været behovet for os dødelige, at vi bare skulle forandre vores garderobe mere regelmæssigt end andre skifter underbukser. Det indikerer at der nu bliver slynget alt for meget af tekstil ud, som sagtens kunne have været brugt af andre – noget bliver til genbrug, men rigeligt direkte i havene. Traditionel bomuld er en vanvittig belastning for vores miljø, da der bruges kæmpe mange liter vand i udarbejdelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *