Hvilken kaffekværn skal du vælge?

Så hvilken type kaffekværn er den bedste for dig? Hvis du lige er begyndt at lave kaffe derhjemme, eller hvis du har et lille budget, kan en knivkværn være en god mulighed. Men hvis du er seriøs med hensyn til at lave den perfekte kop kaffe, er en knastkværn den rigtige løsning.

 

Der findes to hovedtyper af kværne: koniske og flade kværne. Koniske kværne har to knive, der er formet som kegler. Kaffebønnerne føres ind i toppen af kværnen, hvor de derefter knuses mellem de to kerner. Dette giver en mere ensartet formaling. Flade kværne har to flade skiver, der knuser kaffebønnerne. Bønnerne føres ind i kværnen og falder ned i mellemrummet mellem skiverne, hvor de knuses.

 

Der findes også to hovedtyper af kaffekværne: manuelle og automatiske. Ved manuelle kaffekværne skal du selv kværne bønnerne, hvilket kan være lidt af en øvelse. Men de giver dig også mere kontrol over kværnstørrelsen, så du kan eksperimentere for at finde den perfekte kværn til din kaffe. Automatiske kværne er dyrere, men de gør alt arbejdet for dig. Du skal bare fylde dem med bønner og lade dem gøre deres arbejde.

 

Når du skal vælge en kaffekværn, er der nogle få ting, du skal huske på. For det første skal du tænke over, hvilken type kaffe du vil lave. Hvis du bare laver drypkaffe, er en knivkværn helt fint. Men hvis du vil lave espresso eller andre kaffespecialiteter, skal du bruge en kværn med knastkværn.

 

Tænk derefter over, hvor meget kaffe du vil lave. Hvis du kun laver kaffe til dig selv, er det fint med en lille kværn. Men hvis du laver kaffe til en gruppe mennesker, har du brug for en større kværn.

 

Derudover skal du overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge. Klingeslibere er den billigste løsning, men de er også den mindst præcise. Kaffekværne er dyrere, men de giver dig en mere ensartet formaling.

 

Så, der har du det. Et par ting, du skal huske på, når du vælger kaffekværn. Uanset hvilken type du vælger, skal du sørge for at få en, der passer til dine behov.

Se et stort udvalg af kaffekværne her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *