Alt hvad du behøver at vide om luft og ondt i maven hos babyer

Har du et barn med dårlig mave? Hvis ja, er du ikke alene. Babyens urolige mave er et almindeligt problem, og det kan skyldes mange forskellige ting. Vi vil diskutere årsagerne til babys urolige mave, samt nogle løsninger der kan hjælpe.

Så lad os komme i gang. Luft i maven hos babyer kan være forårsaget af mange forskellige ting.

Typisk vil din baby græde, knirke, jamrer sig, spænde i kroppen, trække benene op under sig eller blive rød i ansigtet. En af de mest almindelige årsager er, at en babys tarm er umoden, og derfor kan den ikke nedbryde maden ordentligt når man er lille. Derudover kan det også skyldes, at din baby sluger for meget luft når de spiser. Hvis du oplever, at din baby har ondt i maven, kan det også være et tegn på mælkeproteinallergi, det er dog meget sjældent. Hvis du har mistanke om, at dit barn har en allergi eller er følsom over for noget, er det altid bedst at konsultere en læge, før du foretager ændringer i barnets kost. Generelt er det altid en god ide at søge læge, hvis du er i tvivl om hvordan din baby er utilpas.

Vi har også samlet nogle gode råd om luft i maven hos babyer, som du gøre for at hjælpe med at forebygge luft i maven. Nogle af disse løsninger er:

– sørg for at din baby bøvser efter mad – det hjælper med at få luft ud, som de kan have slugt.

– massér din babys mave stille og roligt i 20 minutter

– det kan også være en god idé at holde pauser under måltidet

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, skal du kontakte din læge eller sundhedsplejerske. Ofte er luft i maven ganske ufarligt, men hvis din baby eksempelvis begynder at kaste op, har feber eller ikke tager på i vægt, er det vigtigt at tage dem til lægen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *