Advokat selskabsret om Reelle ejere

Når det drejer sig om selskabsret, er der nogle få specifikke emner, som dukker op igen og igen. Et af disse er spørgsmålet om reelle ejere. Dette begreb kan være forvirrende for virksomhedsejere, så i denne artikel vil vi forklare, hvad det betyder, og hvordan det påvirker din virksomhed. Hold dig opdateret for at få flere oplysninger!

Hvad betyder det?

Udtrykket “retmæssig ejer” henviser til den person eller enhed, der i sidste ende ejer eller kontrollerer en virksomhed eller et aktiv. Det kan være en person, en fond, en anden virksomhed osv. Den reelle ejer er ikke altid den samme som den juridiske ejer. Hvis du f.eks. ejer et hus i dit navn, er du den juridiske ejer. Men hvis du har et realkreditlån på huset, er banken den reelle ejer, fordi den har den endelige kontrol over ejendommen.

I en virksomhedssammenhæng er den reelle ejer ofte en aktionær eller en gruppe af aktionærer, der ejer mere end 50 % af selskabet. De er måske ikke de juridiske ejere (f.eks. hvis virksomheden ejes af en fond), men de har den endelige kontrol over virksomheden. Kontakt en advokat selskabsret for at blive klogere. 

Hvorfor er det vigtigt?

Den reelle ejer af en virksomhed har stor magt. De kan træffe beslutninger om virksomhedens retning, hvordan den drives, og hvad der sker med dens aktiver. Hvis du er den reelle ejer af en virksomhed, er det vigtigt at forstå dine rettigheder og ansvar

Der er et par grunde til, at det er vigtigt at vide, hvem der er den reelle ejer af en virksomhed. For det første kan de være berettiget til særbehandling i henhold til loven. I nogle lande kan den reelle ejer af en virksomhed f.eks. ikke retsforfølges for forbrydelser begået af virksomheden. For det andet kan den reelle ejer holdes ansvarlig for selskabets gæld. Hvis et selskab går konkurs, kan kreditorerne gå efter den retmæssige ejers aktiver for at forsøge at få dækket deres tab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *