Bæredygtigt sengetøj til gode priser

Det er tid til at blive grøn. Sengetøjsindustrien har været langsom til at indhente resten af verden, når det gælder bæredygtig praksis, men heldigvis er der nogle få mærker og materialer, som er begyndt at bruge miljøvenlige materialer til deres produkter. Her vil vi komme nærmere ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber sengetøj og ønsker at vælge mere miljøvenligt.

Hvad betyder bæredygtig?

Ordbogens definition af bæredygtig er “i stand til at blive opretholdt på et bestemt niveau”. Det betyder, at produktionen og forbruget af varer ikke bør overstige deres niveau i naturen, så de kan fortsætte i det uendelige uden negative virkninger for fremtidige generationer.

Det betyder, at materialer ikke bør tære på naturens ressourcer mere end højst nødvendigt.

Almindelige materialer

Bomuld er det mest populære stof til lagner og sengetøj, men det er også et af de mindst miljøvenlige stoffer. Produktionen af bomuld kræver mange ressourcer, herunder vand og pesticider, hvilket kan være skadeligt for både mennesker og miljø.

Et andet populært valg til sengetøjsmaterialer er bambus, som er en meget bæredygtig ressource. Ikke alene vokser det hurtigt og nemt, men dets egenskaber giver også fugttransporterende og antibakterielle fordele, som gør stoffet ekstra behageligt at sove på.

Sådan bør du handle fremadrettet

Når du skal købe bæredygtigt sengetøj næste gang, skal du sørge for at kigge efter de materialer, der er nævnt ovenfor, samt efter certificeringsmærker som GOTS (Global Organic Textile Standard) og Oeko-Tex

Bare fordi et produkt er miljøvenligt, betyder det ikke, at det behøver at være dyrt. Faktisk er der mange bæredygtigt sengetøj, der er overkommeligt og kan findes i de fleste online- og fysiske butikker. Så næste gang du er på markedet efter nye lagner, sengetøj eller en dyne, skal du overveje nogle af de mere bæredygtige materialer, der er tilgængelige. Du vil være tryg ved at vide, at du hjælper med at bevare vores planet, og også plejer dig selv til bedre søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *