De rigtige farver til dine vinduer og døre

Der er meget at tage højde for, når du skal vælge farver til din bolig. De fleste tænker typisk, at farver er til indendørs i boligen. Men farverne på vinduer og yderdøre kan have en stor betydning for, hvordan et hus fremtræder. Vælger du de rigtige farver til døre og vinduer, kan det ligefrem give et arkitektonisk løft til bygningen. Læs med her og blive klogere på, hvilke overvejelser du kan gøre dig i dit farvevalg.

Når du skal vælge nye elementer til dit hjem, er det en god idé først at gøre sit forarbejde. Klik her og få gode råd til, hvordan du kan spare penge på at købe vinduer og døre online.

3 gode råd

Farverne på døre og vinduer skal formodentlig gerne kunne holde i mange år fremover og bør derfor overvejes nøje. Derfor er det afgørende for at opnå et pænt og gennemført resultat, at farverne komplementerer hinanden.

Vigtigt at skabe helhed

Der er flere ting at tage hensyn til, når der skal vælges farver til en bolig. Det kan derfor være en god idé at skabe et såkaldt slægtskab mellem farver og materialer på bygningen. Således kan der skabes en helhed mellem de udvendige farver på et hus ved at matche vinduesfarver med andre overflader. Dette kan eksempelvis være farven på taget, tagrenderne eller soklen, som kan harmonere med vinduernes farve.

Vælg mellem varme og kolde nuancer

Der er stor forskel på, om nuancerne i farverne er kolde eller varme. Her bør nuancerne igen afstemmes med de øvrige materialer i bygningen. Typisk er der i en bolig et koldt og blåligt skær eller en mere varm og brunlig nuance. Og her kan man med fordel tage hensyn og lade sig guide af, hvilket udtryk boligen har i forvejen.

Trends

Det kan være risikabelt at lade sig lokke af farverige trends, fordi de hurtigt kan gå af mode igen. Vil man gerne være på den sikre side, bør man derfor gå med de mere klassiske jordfarver, som kan udgøre en flot og holdbar løsning over mange år.

Praktiske farver

Ønsker du en mere praktisk farve til eksempelvis vinduer, kan det være en god idé at vælge mørke nuancer eller granit, da det er godt til at camouflere slid og skidt. Derudover er granit den mest smudsafvisende flade, grundet dens rå struktur på overfladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *