Derfor skal du huske tandlægen

Det er vigtigt at passe på sine tænder. Det er der desværre mange personer, som først erfarer, når det er for sent. Og det sørgelige her er, at det faktisk ofte kunne være undgået med en helt enkelt præventiv indsats.

Det er nemlig ikke specielt kompliceret at holde sine tænder i god form. Det kræver blot lidt vedligeholdelse, sunde vaner og en tur til din tandlæge, når du bliver indkaldt.

Den daglige pleje

Når det kommer til at holde tænderne sunde, er det summen af dine rutiner, der er afgørende. Det er nærmere bestemt det at børste tænder, som gør forskellen! Det er nemlig her, du skal rengøre dem, så de bliver fri for skidt og snavs – der ellers kan omdanne sig til caries.

Derfor bør du børste dine tænder hver morgen og hver aften. Tag dig god tid, når du gør det, så du kommer rundt i hele munden og får renset alle dine tænder. Det er anbefalet, at du bruger et par minutter hver gang som minimum.

De sunde vaner

De sunde vaner handler meget om, hvad du spiser og drikker. Hvis du giver dine tænder flere daglige ture i sukker- eller syrebad fra væsker som kaffe, sodavand etc. kan det skade deres emalje. Det kan også gå ud over tandkødet.

Spiser du meget slik og mange søde sager, kan det desuden også sætte sig på tænderne og imellem dem, hvor sukkeret så kan sidde og omdanne sig og skade tænderne.

Turen til tandlægen

Vi har flere gange talt med vores egen tandlæge i Randers om det, og der ER en årsag til, at man skal følge tandlægens råd og respektere klinikkens indkaldelser.

Tandlægen har nemlig mulighed for at kigge meget præcist på dine tænder og rådgive ud fra det, han ser. Det kan godt være, at du f.eks. ikke selv synes, at du drikker meget sodavand, men hvis tandlægen ser syreskader på dine tænder, er sandheden nok en anden, end hvad du tror.

Turene til tandlægen er derfor præventive i den forstand, at de skal forhindre små ting i at blive til skader. De er dermed medvirkende til, at en skade bliver undgået, at et hul ikke får lov til at vokse sig stort og blive kompliceret etc.    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *