Dragon Li – den kinesiske huskat, du vil elske

Er du på udkig efter en ny huskat, så skulle du måske se dig om efter en dragon li? Denne kinesiske huskat er relativ ukendt i Danmark, og det er en skam, for det er en utrolig dejlig kat, der vil passe ind i enhver dyreglad familie. 

Kæledyr og musejæger i én og samme kat

En dragon li er ikke en udpræget indekat. Den er en dygtig og intelligent jæger, og den trives med meget plads. Med det sagt så nyder katten også at være indendørs, når den hviler eller hygger med familien. Det ideelle hjem til denne katterace vil derfor være et hus med en have eller andet tilsvarende udendørsareal. Denne kat er af en meget aktiv katterace, og det er afgørende for dens trivsel, at den bliver givet mulighed for at krudte af. Katten her har et stort behov for fysisk aktivitet. En dragon li kat er kendt for sin intelligens og sin uafhængighed, hvorfor det er en nem kat at passe – den har ikke ret stort behov for os, og kan og vil meget selv. Dernæst er racen kendt for sin loyalitet og sin hengivenhed, hvilket gør den til en dejlig kat for hele familien, også for de små. 

Katten med de mange kvaliteter

Denne kattetype er særdeles tilpasningsdygtig, når blot dens behov bliver dækket, og den har mulighed for at følge sin natur og kattens sanser. Denne kat har brug for plads til jagt og leg, men den har også brug for et trygt og varmt sted at sove om natten. Denne kat strejfer ikke langt omkring, den vil som regel holde sig tæt ved sin base. En dragon li er en selvstændig kat først og fremmest, men under de rette forudsætninger ynder den at danne et tæt bånd til sin ejer og sin familie. Det kan kræve lidt at vinde en dragon li’s tillid, men når det er sket, så er den loyal til det sidste – en dragon li er en ven for livet. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *