Ergonomisk arbejdsstilling giver højere effektivitet

Der findes faktisk en del arbejdsskader i forbindelse med kontorarbejde. De fleste vil nok tænke at det ikke kan være så slemt, hvis man sammenligner det med fysisk arbejde. Det er dog ikke altid helt rigtigt, da en forkert arbejdsstilling faktisk kan give ret alvorlige skader i ryggen, nakken, skuldrene, hænderne og armene. Nogle vil være kortvarige, imens andre vil gå hen og give længerevarende skader. Det kan påvirke ens effektivitet på arbejdspladsen, da man ikke vil kunne arbejde i lange perioder. Generelt set bør man faktisk huske at holde små pauser, så man undgår de lange sessioner. Det overbelaster kroppens led og sener.

Disse skader kan forekomme ved dårlig arbejdsstilling

Der kan, som nævnt, forekomme en række forskellige skader. En af de helt store problematikker er musen. En almindelig mus er ikke skabt til os mennesker. Det er ikke naturligt for hånden og håndleddet at bruge en mus. Derfor kan det ofte give store belastninger i led og sener omkring hånd, håndled og arme. En god ide er derfor at benytte sig af en ergonomisk mus eller i det mindste holde pauser. Et godt råd kan være at give slip på musen, når man ikke aktivt bruger den. Det er dog lidt en lappeløsning og det bedste råd er, at investere i ergonomiske produkter, som kan være med til at forebygge og mindske arbejdsskader.

Brug ergonomiske produkter til kontorarbejde

Der findes forskellige produkter hvad angår ergonomi på arbejdspladsen. Først og fremmest bør man få styr på sit bord og stol. Dernæst skal der være styr på tastaturet og særligt musen. Der findes forskellige løsninger til netop dette. En ergonomisk mus er en rigtig god løsning, men du vi stadig skulle flytte armen i forhold til tastaturet. Det kan stadig give en overbelastning i armen og derfor er en af de bedste løsninger et produkt som rollermouse free3. Her kombineres tastatur og mus, så du kan få en afslappet arbejdsstilling. Det giver ro for armen, skuldrene, nakken og hånden. Det er altså en god måde at forebygge eller mindske ubehag og eventuelle arbejdsskader.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *