Få styr på hvilken folketingskandidat du skal stemme på

Valget er lige om hjørnet. Altså valg til de danske folketing 2022. Det sker den 1. november. Måske har du ikke fået styr på hvem, du skal stemme på. Men det kan du heldigvis få.

Høj valgdeltagelse i Danmark

Traditionen i Danmark er at der er meget høj deltagelse ved det danske folketingsvalg. Det er jo en demokratisk rigtig godt ting. For med at så mange stemmer, så bliver resultatet også et bedre billede af at hvordan holdningerne er skruet sammen i det danske samfund. Der er oftest en valgdeltagelse på mere end 85 procent ved de danske folketingsvalg. Det er en af de højeste af slagsen i verden.

Mange vil skifte parti

Flere undersøgelser viser, at der ved det kommende folketingsvalg aldrig tidligere har været så mange, der vil skifte parti i forhold til seneste folketingsvalg. Nye partier er kommet til og andre partier har det rigtigt svært. Og påvirkningen fra medier og ændret måder at fører valgkampagner på fra partierne, gør nok mange åbne for at stemme på et andet parti end tidligere.

Parti og folketingskandidat

En ting er at du måske ved hvilket parti, du vil stemme på. Men noget andet er så hvilken kandidat fra det pågældende parti, som du vil stemme på. Det er selvfølgelig muligt at blot stemme på et parti, men du får nok mere valuta for din stemme, hvis du finder en folketingskandidat, der lige præcis har de holdninger, du også har.

En oplagt mulighed

En oplagt mulighed til at finde frem til den rette folketingskandidat er at benytte en af de databaser og søgemuligheder, der findes online.  Det er oftest forholdsvis enkelt at sætte noge kriterier op for hvad du synes er vigtige parametre for hvor din stemme går til, og så få et virkelig kvalificeret svar i form af et match med de kandidater, som passer til dine holdninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *