Grød til morgenmad: Hvilke typer er nyttige udover havregryn?

Kogning af et æg til morgenmad er den enkleste mulighed, men grød er den sundeste og mest pålidelige mulighed. Enhver grød er trods alt en langsom forsyning af kulhydrater, der holder dig mæt i lang tid. I modsætning til efter en sød bolle har du ikke lyst til endnu en bid grød om et par timer. Herligheden af den bedste grød til morgenmad er fast forankret i havregryn, men hvilke andre muligheder er ikke mindre sunde og velsmagende?

Hvorfor grød?

En af de sundeste morgenmadsmuligheder er grød. Et sådant måltid i en morgenmadsskåle vil holde dig fra at være sulten i lang tid og forhindre dig i at snacke ofte hele dagen. Korn har også lavt kalorieindhold og fremmer regelmæssig tarmmotilitet.

Grød er en god kilde til fiber, B-vitaminer, fosfor, magnesium, zink og E-vitamin. De er også en god kilde til vitaminer og antioxidanter. Forresten, selv efter forarbejdning, holder denne specifikke kombination sine egenskaber.

Sidst men ikke mindst vil tilsætning af ekstra ingredienser til grød mætte dit måltid og give skålen endnu mere nyttige egenskaber.

Organismen vil modtage ekstra calcium, vitaminer A, PP, K, B, jern, fosfor og jod fra disse fødevarer samt tørrede frugter, mandler, græskar, æg, ost, hytteost og endda ingefær.

Hørfrø grød

Hvis du ser forskellige fødevarer på en købmandsdisk, og der er hørfrøgrød, skal du sørge for, at dette er den mest værdifulde af dem. En variant af grød, der hjælper med at beskytte vores immunitet mod hyppige forkølelser og virussygdomme, dette gælder især i efteråret-vinterperioden. Hør har positive virkninger på den kvindelige krop, især fordi det hjælper med at lette PMS-smerter, forbedrer hårets og neglenes sundhed og afbalancerer hormonniveauer.

Kvinder, der ammer, bør også se nærmere på denne variant af grød, da hør forbedrer mælkeproduktionen og fylder den med nyttige stoffer, som barnet har brug for.

Diabetes, hæmorider, forstoppelse og gastritis kan alle behandles med hørfrøgrød, men du skal koge det i vand.

Spelt grød

Spelt er gavnligt for at opretholde et sundt blodsukker og kolesteroltal, hjertesundhed og fordøjelse. Spelt indeholder fire gange så mange kolesterolsænkende forbindelser som hvide ris.

Sådan grød vil bidrage til at reducere vægten på grund af det høje fiberindhold og en lang følelse af mæthed efter at have spist det.

Grøden indeholder vitamin B2, som påvirker reproduktionssystemets funktion ud over at have fordelagtige virkninger på centralnervesystemet.

På grund af dets magnesiumindhold hjælper spelt desuden med at sænke risikoen for diabetes, astma, hormonregulering, betændelse, migræne og rastløs søvn.

Amaranth grød

Nyttig til kategorien af mennesker, der er allergiske over for gluten. Havre, byg, rug og hvede indeholder det alle.

Æggehvider og fermenterede mejeriprodukter omfatter begge proteinet til stede i amarantfrø, men ingen anden plante kan hævde at have den samme proteinsammensætning.

Sammensætningen består af:

  • thiamsyre, folinsyre, riboflavin;
  • vitaminerne C, A, K og E;
  • calcium, jern, zink, magnesium;
  • pektin.

Selv denne grød skal dog spises med forsigtighed. Det har et ret højt kalorieindhold (375 kcal pr. 100 g), det har et højt glykæmisk indeks, hvilket betyder, at det er bedre at afholde sig fra dem, der har kulhydratmetabolismeforstyrrelser. Patienter med pancreatitis, nyresygdom og cholecystitis bør introducere dette lægemiddel med ekstrem forsigtighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *