Guide: 7 hurtige, nemme og lækre glutenfri retter

Ret 1: Glutenfri Pitabrød

Ingredienser:

  • 2 1/4 kopper glutenfri melblanding
  • 1 tsk xanthan gummi (hvis ikke inkluderet i melblandingen)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gær
  • 1 kop lunken vand
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Bland glutenfri melblanding, xanthan gummi, sukker og salt i en stor skål.
  2. I en anden skål, opløs gæren i lunken vand og lad det sidde i et par minutter.
  3. Tilsæt gærblandingen og olivenolie til melblandingen. Rør godt, indtil dejen er glat.
  4. Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve i ca. 30-40 minutter.
  5. Del dejen i små bolde og rul dem ud til pitabrød.
  6. Bag pitabrødene i en varm ovn ved 220 grader i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne.
  7. Eller snyd og køb glutenfri pitabrød her.

Husk lækkert frisk lokal salat. Meget gerne ærteskud.

Ret 2: Glutenfri Kyllingbowl

Ingredienser:

  • Grillet kylling i terninger
  • Quinoa
  • Friske grøntsager (agurk, tomat, spinat)
  • Avocado i skiver
  • Glutenfri sojasovs eller tamari

Fremgangsmåde:

  1. Kog quinoa i henhold til pakningsvejledningen.
  2. Arranger quinoa i skåle og top med grillet kylling, friske grøntsager og avocado.
  3. Dryp glutenfri sojasovs eller tamari over retten.

Ret 3: Glutenfri Pesto-Pasta

Ingredienser:

  • Glutenfri pasta
  • Frisk basilikumpesto
  • Cherrytomater i halve
  • Revet parmesan

Fremgangsmåde:

  1. Kog den glutenfri pasta i henhold til pakningsvejledningen.
  2. Bland pastaen med frisk basilikumpesto.
  3. Tilsæt cherrytomater og drys med revet parmesan.

Ret 4: Glutenfri Tacos:

  • Maistortillas
  • Krydret oksekød eller sortebønner
  • Frisk salsa og guacamole

Ret 5: Glutenfri Ovnstegt Laks:

  • Laksfileter
  • Citronsaft og citronskal
  • Friske krydderurter som dild og persille

Ret 6: Glutenfri Risotto:

  • Glutenfri risottoris
  • Grøntsagsbouillon
  • Svampe og asparges

Ret 7: Glutenfri Quiche:

  • Glutenfri tærtebund
  • Æg fra høns på græs
  • Skinke og grøntsager efter eget valg

Disse retter giver dig en god variation af smage og teksturer, mens de stadig er glutenfri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *