Ret 1: Glutenfri Pitabrød
Ingredienser:
- 2 1/4 kopper glutenfri melblanding
- 1 tsk xanthan gummi (hvis ikke inkluderet i melblandingen)
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk gær
- 1 kop lunken vand
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde:
- Bland glutenfri melblanding, xanthan gummi, sukker og salt i en stor skål.
- I en anden skål, opløs gæren i lunken vand og lad det sidde i et par minutter.
- Tilsæt gærblandingen og olivenolie til melblandingen. Rør godt, indtil dejen er glat.
- Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve i ca. 30-40 minutter.
- Del dejen i små bolde og rul dem ud til pitabrød.
- Bag pitabrødene i en varm ovn ved 220 grader i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne.
- Eller snyd og køb glutenfri pitabrød her.
Husk lækkert frisk lokal salat. Meget gerne ærteskud.
Ret 2: Glutenfri Kyllingbowl
Ingredienser:
- Grillet kylling i terninger
- Quinoa
- Friske grøntsager (agurk, tomat, spinat)
- Avocado i skiver
- Glutenfri sojasovs eller tamari
Fremgangsmåde:
- Kog quinoa i henhold til pakningsvejledningen.
- Arranger quinoa i skåle og top med grillet kylling, friske grøntsager og avocado.
- Dryp glutenfri sojasovs eller tamari over retten.
Ret 3: Glutenfri Pesto-Pasta
Ingredienser:
- Glutenfri pasta
- Frisk basilikumpesto
- Cherrytomater i halve
- Revet parmesan
Fremgangsmåde:
- Kog den glutenfri pasta i henhold til pakningsvejledningen.
- Bland pastaen med frisk basilikumpesto.
- Tilsæt cherrytomater og drys med revet parmesan.
Ret 4: Glutenfri Tacos:
- Maistortillas
- Krydret oksekød eller sortebønner
- Frisk salsa og guacamole
Ret 5: Glutenfri Ovnstegt Laks:
- Laksfileter
- Citronsaft og citronskal
- Friske krydderurter som dild og persille
Ret 6: Glutenfri Risotto:
- Glutenfri risottoris
- Grøntsagsbouillon
- Svampe og asparges
Ret 7: Glutenfri Quiche:
- Glutenfri tærtebund
- Æg fra høns på græs
- Skinke og grøntsager efter eget valg
Disse retter giver dig en god variation af smage og teksturer, mens de stadig er glutenfri.