Kunst og kultur for alle sanserne

 

Vejle er en by fyldt med kultur og oplevelser. Her er noget for enhver smag, uanset om du er til kunst, teater, musik, historie eller mad. Kunst er inspirerende og krydderier til livet. Det er spændende og kan være udfordrende. I sommerperioden trækker nogle af kulturoplevelserne udenfor, og særligt på Torvet i Vejle er der musikarrangementer. 

 

Kunst er også mad

På en dag fyldt med kultur kan et stop på en restaurant fuldende oplevelsen. Vejle har et væld af gode restauranter. Et par af dem har sågar en Michelinstjerne og byder på helaftensoplevelser. Her skabes der kunst på tallerkenen. På nogle af Vejles andre restauranter kan du komme forbi til en enkelt eller to retter og vælge et bord i mere uformelle rammer. Se guiden over restauranter i Vejle her

 

Vejle Kunstmuseum

Er du interesseret i kunst, er det et must-see. Museet har kunstoplevelser, der tager udgangspunkt i livet og hverdagen. Her er en samling af grafiske værker, kunst, der udfordrer vores konventioner om kroppen, guldalderens konstruerede virkeligheder samt portrætkunst i alverdens afskygninger. Det rummer både ældre og moderne kunst. Samlingerne af malerier og skulpturer rummer cirka 1.500 værker. 

 

Vejle Musikteater

Hvis du mere er til teater, så er Vejle Musikteater stedet for dig. Her kan du opleve nogle teaterforestillinger, musicals, dans, stand-up og koncerter. Musikteatret har to sale. I den Store Sal er der plads til 1.134 gæster og med en imponerende scene og en fantastisk lyd, der giver dig uforglemmelige teateroplevelser.

 

Vejle Museum

For de historieinteresserede er Kulturmuseet i Vejle et besøg værd. Museet fortæller historien om Vejle og omegn fra stenalderen til i dag og har en spændende samling af genstande, der fortæller historien om områdets udvikling og betydning.

 

Find kulturarrangementerne

Uanset hvad du er interesseret i, er der masser af kulturtilbud at udforske i Vejle. Hold øje med Vejle Kommunes hjemmeside, eller følg Vejle Musikteater og Vejle Kunstmuseum på de sociale medier for at holde dig opdateret på kommende arrangementer og oplevelser. Vi du nu bor i Aarhus og vil vente med at spise, så kunne du måske spise på en af de mange cáféer i Aarhus.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *