Negative renter

Negative renter ser ud til at være kommet for at blive – i hvert fald hvis man skal tro på eksperterne. Hvis man ikke har bemærket det endnu, så er der negative renter i Danmark. Dette har den praktiske betydning, at man kommer til at betale noget for at have sine penge i banken. I nogle banker er det over et vis beløb, mens det i andre er fra den første krone, man har stående på sin konto.

Sådan udregnes de

Lad os tage et eksempel, hvor man har 100.000 kroner stående på en konto d. 1 januar 2022. I dette eksempel kommer vi til at regne med en negativ rente på -0,6 procent. I slutningen af 2022 er der akkumuleret negative renter for 600 kroner, da dette udgør 0,6 procent af de oprindelige 100.000 kroner. Disse bliver trukket fra din konto den sidste bankdag i året eller i starten af det efterfølgende år. Det er ikke noget, som du skal indbetale selv. Det sker helt automatisk. Hvis du ikke har nok penge på din konto, så kommer din konto nok i minus.

Kan man undgå dem?

Det er muligt at undgå de negative renter til en vis grad. Først og fremmest kan du oprette en NemKonto i en bank, hvor du ikke betaler negative renter af de første 50.000 kroner eller 100.000 kroner. Det er dog ikke ligetil, hvis du allerede har NemKonto i en bank, hvor du også har et lån eller lignende – hvor der kræves at du har NemKonto hos dem. Du kan også finde inspiration til hvordan du kan undgå dem her. En af de mest anvendte måder er også at man opretter en konto i Saxo Bank, hvor man kan ikke betaler negative renter op til et relativt højt beløb. Dette kunne være spændende for dem der vil investere pengene på et tidspunkt i den nærmeste fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *