Sådan får du mest muligt ud af din forældre- og lærermøde

At deltage i dit barns forældremøde er en god måde at holde sig orienteret om, hvad der foregår i klassen. Det er også en mulighed for at opbygge et forhold til deres lærer og få indsigt i, hvordan du kan støtte dit barns læring derhjemme. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit forældremøde.

1. Gør dit hjemmearbejde. Før mødet skal du tage dig tid til at gennemgå dit barns statusrapporter og anden kommunikation, du har modtaget fra dets lærer. Det vil hjælpe dig med at identificere eventuelle områder, der giver anledning til bekymring, og du kan komme forberedt med spørgsmål.

2. Lav en liste over spørgsmål. Hvis du har en liste med specifikke spørgsmål, kan du få mest muligt ud af din begrænsede tid med læreren. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er her et par idéer til spørgsmål 
-Hvordan klarer mit barn sig fagligt? 
-Hvad er deres styrker og svagheder? 
-Hvordan kan jeg støtte deres læring derhjemme? 
-Har de nogen adfærdsmæssige problemer? 
-Hvordan interagerer de med deres klassekammerater? 
-Hvad kan jeg gøre for at hjælpe dem med at få succes i dit klasseværelse? 

3. Åbn kommunikationslinjerne. Forældremødet er en tovejskommunikation! Ud over at få oplysninger fra læreren er det også en mulighed for dig til at dele vigtige oplysninger om dit barn. Hvis der foregår ting derhjemme, som kan påvirke deres præstationer i skolen, er det din chance for at fortælle læreren det. Ved at dele disse oplysninger kan I sammen finde løsninger, der kan hjælpe dit barn med at få succes 

4. Vær en aktiv lytter. Selv om det kan være fristende at føre ordet, skal du prøve at modstå trangen og virkelig lytte til, hvad læreren har at sige. Det viser ikke kun, at du værdsætter deres input, men det vil også hjælpe dig med at indsamle de oplysninger, du har brug for, når du skal træffe beslutninger om dit barns uddannelse 

5. Følg op efter konferencen. Efter konferencen skal du tage dig tid til at sætte dig ned med dit barn og tale om det, der blev drøftet. Dette er en god mulighed for at inddrage dem i at finde løsninger på eventuelle problemer, der blev identificeret, og opstille mål for det kommende år. Du bør også følge op med læreren, hvis der er nogen handlingspunkter, der blev aftalt på mødet. Ved at forblive engageret og involveret kan du sikre, at dit barn får mest muligt ud af sin uddannelse! 

6. At hyre en tutor, som kan skræddersy undervisningen og lektiehjælpen således, at dit barn får mest mulig læring, kan hjælpe med at gøre forældremøderne meget mere behagelige. Tutoren er i stand til at give en-til-en læring, hvilket er langt mere effektivt end en lærer, som taler ud til en hel klasse.

Forældremøder er en god måde at holde sig orienteret om, hvad der foregår i dit barns klasseværelse, og opbygge et forhold til læreren. Ved at gøre dit hjemmearbejde på forhånd, lave en liste med specifikke spørgsmål og være en aktiv lytter kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af dit forældremøde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *