Det rette cykeludstyr

Det er vigtigt at din cykel bliver løbende vedligeholdt, og at den er forsynet med det vigtigste sikkerhedsudstyr. Her kan du læse lidt om hvilket cykeludstyr du bør have på din cykel.

Cykellygter

Når det er mørkt, eller hvis vejret er tåget og regnfuldt, er det en rigtig god ide at have godt lys på cyklen. Lygtetændingstiden for cykellygter er i øvrigt fra solopgang til solnedgang.

Cykellygter skal have en rækkevidde på mindst 300 meter, og skal også kunne ses fra siden. Lyset på forlygten skal være hvidt, gult eller blåligt, og lygten skal altid pege i en retning så den ikke risikerer at blænde andre trafikanter. Baglygten skal lyse rødt, og både for,- og baglygter må gerne blinke. 

Har du genopladelige lygter, skal du sørge for at de er tilstrækkeligt opladede inden du kører, og medbring gerne kabel til opladning.

Reflekser

Når det er mørkt skal din cykel kunne ses fra alle vinkler. Kravet er at der skal være en hvid refleks foran, en rød refleks bagpå, samt jule reflekser på begge sider af pedalerne. Derudover skal der være gule egerreflekser, eller cykeldæk med reflekterende dæksider.

Tjek altid at reflekserne er rengjorte, og ikke er tildækkede af jakke, taske eller lignende.

Er reflekserne gået i stykker, bør de udskiftes snarest.

Klokke

Du skal have en ringeklokke på cyklen, så du altid kan advare andre trafikanter om din tilstedeværelse. Ringeklokken skal kunne ringe klart og tydeligt, så den kan høres af alle som er i nærheden af cyklen. En ringeklokke kan ikke erstattes af andre former for lydsignaler, som f.eks elektroniske signalgivere, horn eller andet.

Lås og skærme

Din cykel skal låses når du forlader den, og forsikringsselskaberne forlanger normalt et selve låsen er forsikringsgodkendt.

Derudover bør du også montere et sæt skærme, som dækker så meget af hjulet som muligt. Derved undgår du dels at din cykel og dig selv bliver unødigt beskidte, men du undgår også at snavs, mudder m.m dækker for dine reflekser og lygter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *