Dette cykeltilbehør bør du altid have på din cykel

Det er ikke altid nok bare at købe en cykel. Det er nemlig ikke alle cykler der bliver leveret med det cykeludstyr, som du bør have på den. Din cykelglæde, lovpligtighed og sikkerhed afhænger nemlig også i stor grad af det cykeludstyr, du har på din cykel og ikke kun din cykel. Derfor bør du altid have nedenstående udstyr på din cykel, når du skal ud og cykle.

Ringeklokke

Det er langt fra alle der ved det, men en ringeklokke er lovpligtig at have på sin cykel. Det er der flere gode grunde til, men den vigtigste er, at du kan gøre opmærksom på dig selv i trafikken. Når du kommer kørende bag andre cyklister, skal du gøre dem opmærksom på at du kommer cyklende og gerne vil overhale dem, inden du gør det. Hvis ikke du gør dem opmærksom på at du kommer, så kan du ikke være sikker på, at de har hørt dig og dermed kan de svinge ud lige foran dig. Det kan I begge komme slemt til skade af og risikere et grimt cykelstyrt, og det vil i så fald være din fejl og skyld. Du kan købe din ringeklokke og andet cykeltilbehør online, hvis du står og mangler det.

Reflekser og cykellygter

Reflekser og cykellygter på din cykel er også cykeltilbehør der er lovpligtigt at have på din cykel, i hvert fald når mørket falder på. Dette tilbehør er for din egen sikkerheds skyld, for at bilisterne kan se dig og undgå dig, når du kommer cyklende og krydser deres vej. Når man cykler i mørket, er det utroligt svært for en bilist at se dig, hvis ikke du har lys og reflekser på din cykel. Derfor er det uhyre vigtigt, at du anskaffer dig nogle virkelig gode lygter, så bilisterne på ingen måde er i tvivl om, at du kommer cyklende.

Cykellås

En cykellås er ikke lovpligtig at have på sin cykel. Men hvis du vil have den forsikret, så er der flere regler låsen skal overholde for, at forsikringen dækker et eventuelt tyveri. I Danmark bliver der desværre stjålet rigtig mange cykler og man kan ikke altid være helt tryg ved at efterlade sin cykel på en togstation i storbyerne. En cykellås vil dog gøre et tyveri af din cykel langt svære for en cykeltyv at stjæle din cykel. Derfor er en cykellås og måske endda to altid en god ting at have på sin cykel.

Cykelhjelm

Der sker desværre hvert år rigtig mange trafikuheld med cyklister involveret. Det er dokumenteret at en cykelhjelm i rigtig mange tilfælde gør, at cyklisten slipper med lettere hovedskader. Hvorimod en cyklist kan få rigtig slemme hovedskader hvis man ikke har en cykelhjelm på, hvis uheldet er ude. Så en god cykelhjelm er altid en virkelig god ide, når du skal ud og cykle – lige meget hvor kort cykelturen er. Et uheld kan ske 10 meter fra dit hjem, så det betyder ikke noget at du kan lige skal i netto efter mælk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *