Får din hund noget ordentlig at spise?

En hunds kost er en meget vigtig del af dens liv. Den giver dem de næringsstoffer, der gør det muligt for dem at vokse og forblive sunde. Det kan være svært at sikre, at de får nok kalorier, protein, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. I denne artikel vil vi gennemgå alt, hvad du behøver at vide om, hvad din hund bør spise, samt hvor meget den har brug for for at leve et lykkeligt og sundt liv!

Ernæring til hunde:

Protein

Hunde har brug for meget protein, og de bør få mellem 22 % og 30 % i deres foder. Den bedste måde at sikre, at din hund får nok protein i sin kost, er ved at give den kød eller æg, der er rige på proteiner som f.eks. oksekød, fjerkræ, lam, fisk og æg. Hvis du er på udkig efter vegansk hundefoder, kødfrie produkter er tilgængelige for hunde, så kige på denne side.

Protein er et vigtigt næringsstof for hunde, fordi det giver dem aminosyrer, der hjælper med at opbygge muskelmasse og reparere beskadiget væv i kroppen. Det hjælper også med at opretholde sunde knogler, tænder og hud!

Fedt

Fedt er også en vigtig del af din hunds kost, fordi det giver den fedtsyrer, der hjælper kroppen med at optage fedtopløselige vitaminer som A, D, E og K. Hunde kan får fedt fra planteolier, fiskeolie og animalske fedtstoffer.

Vitaminer til hunde

Hunde skal have A-, D-, E- og K-vitaminerne i kosten, fordi de ikke selv kan producere dem.

B-vitamin er et andet vigtigt vitamin, som hunde bør få gennem deres mad eller om nødvendigt via kosttilskud. Hvis din hund ikke spiser kød eller fisk, skal du sørge for, at den får nok B-vitamin gennem et vegansk hundefoder.

A-vitamin hjælper hunde med at bevare en sund hud og et sundt syn. De bør få 0,05-0,07 mg af dette vitamin i deres kost hver dag.

D-vitamin er nødvendigt, fordi kroppen bruger det til at optage calcium – hvilket betyder, at det er vigtigt for sunde knogler og tænder. Det bør få 0,07-0,08 mg D-vitamin i deres kost hver dag.

E-vitamin hjælper din hunds krop med at producere røde blodlegemer, som transporterer ilt til vævene. Den bør få 0,015 mg af dette vitamin i sin mad hver dag.

K-vitamin er vigtigt for blodets størkning, så det er nødvendigt i din hunds kost for at forhindre overdreven blødning. De bør få 0,02 mg af dette vitamin om dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *