Forskellige typer af SU lån

Der findes flere forskellige typer af SU lån. Går du med overvejelser om selv at optage et, kan det derfor være en god ide at sætte dig ind i disse forskellige kategorier.

Det er værd at bemærke, at der i princippet findes flere typer af SU lån, end der nævnes i denne artikel. Det er dog kun tre typer, som du har mulighed for at oprette i dag, og derfor er det kun disse, der er fokus på her.

Igennem tiden har de forskellige kategorier af lån varieret en hel del, og det bidrager selvfølgelig også kun til at øge kompleksiteten. Men hvilke typer af SU lån har du mulighed for at oprette i dag, og hvilken type skal du vælge?

Det almindelige SU lån

Det mest anvendte type af lån er det almindelige eller traditionelle SU lån. Denne type er målrettet personer, som undervejs i deres uddannelsesforløb har brug for at supplere deres indkomst med et lån.

Hvis denne type af lån lyder som noget for dig, så bør du vær opmærksomme på vilkårene ved det. Der findes for det første et bestemt beløb, som du maksimalt kan låne om måneden.

Beløbet du kan låne via et traditionelt SU lån er i 2020 op til 3194 kroner om måneden. Beløbet varierer dog fra år til år grundet inflationen, og desuden kan der være politiske beslutninger, der ændrer på beløbsstørrelsen.

Man kan dog komme langt med 3194 kroner ekstra om måneden, da det i høj grad kan være med til at give noget luft i budgettet. På den måde kan du fokusere mere på dit studie, så du ikke falder bagud. Det er i sidste ende den vigtigste grund til at optage sådan et lån, og det er da også primært meningen med ordningen. Læs mere om renten på de forskellige typer af lån, inden du låner.

SU lån til forsørgere

Du har mulighed for at optage et supplerende SU lån til forsørgere, hvis du er forsørger af et eller flere børn. Det er i bund og grund bare et ekstra lån, hvis du samtidigt med at studere også skal tage vare på dit barn.

I 2020 udgøres det ekstra supplerende lån til forsørgere af ca. 1598 kroner om måneden. Det betyder altså kort fortalt, at du kan låne omtrentligt 1,5 gang så meget, hvis du har et eller flere børn.

På den måde kan du sikre dig, at dit barn har, hvad det har behov for, så du kan få ro i maven og hovedet til at fokusere på dine studier. Hurra for velfærdsstaten!

Slutlån

Den tredje og sidste type af SU lån, som man i dag kan optage, kaldes slutlånet. ’Slut’ henviser til, at det kun kan optages i de sidste 12 eller 24 måneder af din uddannelse.

Det er dog vigtigt at bemærke, at et slutlån kun kan optages, hvis du ikke har flere SU-klip tilbage. Det er altså et lån til dig, som har opbrugt alle dine SU-klip.

I 2020 kan man maksimalt låne 8241 kroner via slutlånet om måneden. Så kan du altså selv uden en SU betale for din husleje og komme igennem den sidste del af din uddannelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *