Guide: Få gang i dine iværksætterdrømme

Er du træt af livet som lønmodtager og ønsker at være din egen herre når det gælder arbejdslivet? Dette er blandt andet én af de mange grunde til, at mange vælger at følge drømmen om at blive selvstændig. Nogle mennesker springer bare ud i det, andre tøver måske fordi de ikke helt ved, hvor de skal starte. Hvis du er en af dem, som har svært ved at gribe hele processen an, så kan det være nyttigt at læse med her i artiklen. For der er meget og lære, og der også meget arbejde i at starte sin egen virksomhed op. Men, hvis man på forhånd ved lidt om, hvordan man skal starte, kan det måske virke mere overskueligt. Læs med her.

Første skridt – idéudvikling

Der kan være enormt forskel på, hvor langt man er i denne del af processen. Måske har du allerede en klar idé om, hvad det er du vil lave som selvstændig. Måske er du stadig i gang med at tænke over idéerne. Et godt tip er at læse op på selve idéudvikling, for at få en bedre forståelse for emnet. Er du så langt, at du ved hvad du vil lave, så kommer næste skridt. En forretningsplan.

Hvad skal en forretningsplan indeholde?

I forhold til forretningsplan indhold, er det meget forskelligt hvad iværksættere tager med. Man kan vel se det lidt som en køreplan for den forretning man gerne vil starte op. Hele ideen bag en plan som denne, er at man får dannet sig et overblik over, hvordan man vil drive sin forretning, og dens udvikling. Javist, kan der være estimater, man kan jo ikke med sikkerhed sige, om den præcis kommer til at køre på den måde man forventede. Men når planen er lavet, kan du nemmere se, hvordan og, hvorledes forretningen ser ud, fremtiden muligheder, budgetter og meget mere.

Den solide forretningsplan til din virksomhed

Forretningsplanen skal selvfølgelig indeholde en beskrivelse af, hvad det er for en virksomhed du har. Hvilke produkter eller ydelser tilbyder du. Jo flere detaljer, og selling-points jo bedre. Jo mere du kan fortælle om din idé/virksomhed, jo bedre. Planen bør også indeholde informationer om, hvem din målgruppe er og, hvilket marked du gerne vil sælge til eksempelvis. Hvordan vil du drive virksomheden? Er i flere, og hvem har hvilke arbejdsområder/ansvar i virksomheden.

 

Hvordan ser du gerne udviklingen i din forretning i fremtiden? Eksempelvis om 1 år, 2 år og så videre. En enormt vigtig del af planen handler også om økonomi. Hvordan ser budgettet ud? Hvad forventer du at omsætte for, hvis det handler om salg? Hvordan ser etableringsbudgettet ud? Der er mange dele som giver mening, når du først er kommet i gang. Hvis du synes dette lyder kompliceret, så tøv ej. Du kan skam finde rigtige gode skabeloner, som du kan lave din forretningsplan med. En forretningsplan tager tid at lave, men når den er færdiggjort give det langt mere mening, og virker ikke så rodet. For man finder ud af mange ting, blot ved at lave den.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *