3 ting at overveje inden du etablerer garage

Det er blevet efterår, og i den forbindelse overvejer mange boligejere, om det er blevet tid til en ny garage. Der er mange ting man bør overveje, når man skal have ny garage. Der er spørgsmål om materialer, spørgsmål om garagen skal være fritstående eller som tilbygning om garagen skal bygges på grunden eller skal købes færdigbygget og endeligt spørgsmål om størrelsen.

Garage af træ eller mursten

Det første man skal overveje er, om man ønsker garagen i træ eller mursten. Garager af mursten er noget mere omfattende og dyrere end garager af træ. Til gengæld har garager af mursten typisk en noget længere levetid. Ligeledes vil nogle nok betragte garagen som en bedre mulighed rent æstetisk – den passer simpelthen bedre ind i udseendet, hvis din bolig i forvejen er bygget af mursten. Læs mere om de forskellige muligheder for træ og mursten du har på Primabolig.

Fritstående eller tilbygget garage?

Et andet spørgsmål man skal have afklaret er, om man ønsker garagen som fritstående eller tilbygget. En tilbygget garage betyder, at garagen er direkte forbundet med resten af boligen rent byggeteknisk. En tilbygget garage er typisk noget dyre end en fritstående garage, fordi der ofte skal en arkitekt og byggesagkyndig ind over projektet.

Størrelsen på garagen

Et endeligt spørgsmål man skal have afklaret er størrelsen af garagen. Her er der adskillige ting, man skal have gjort sig selv klart. For det første skal man beslutte sig for, om man ønsker plads til en enkelt eller to biler i garagen. Hvis man har to biler i husstanden, kan det være værd at investere i en større garage, så der er plads til begge biler. Et andet spørgsmål relateret til størrelsen er, om der i garagen også skal være plads til redskabsrum, opbevaring og/eller hjemmekontor. Her skal man selvfølgelig gøre op med sig selv, hvad ens behov er. Mangler I plads til opbevaring? Her vil en større garage nok være en god mulighed. Størrelsen vil også afhænge af Bygningsreglementet for de regler der gælder i din kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *