Her er 6 ting, du måske ikke vidste om bitcoins

Her er 6 ting, du måske ikke lige vidste om bitcoins:

  • Bitcoin er en form for digital valuta, der oprettes og opbevares elektronisk. Ingen kontrollerer den. Bitcoins trykkes ikke som kroner, dollars eller euro – de produceres af mennesker og i stigende grad af virksomheder, der kører computere over hele verden ved hjælp af software, der løser matematiske problemer. Det er det første eksempel på en voksende kategori af penge, der kaldes kryptovaluta.
  • Bitcoin er en decentraliseret digital valuta, der kan sendes fra bruger til bruger på peer-to-peer, bitcoin-netværket uden brug af mellemmænd. Transaktioner verificeres af netværket og registreres i en offentlig distribueret hovedbog kaldet en blockchain, som bruger Bitcoin som regningsenhed.
  • Da det grundlæggende er software, kan alle skabe en applikation med potentiale til at generere bitcoins. De skal blot gennemgå processen med at generere blokke, som er programmeret på en sådan måde, at der hvert fjerde år kun kan genereres 21 millioner bitcoins.
  • Den første bitcoin-specifikation og proof-of-concept blev offentliggjort i 2009 af en ukendt person under pseudonymet Satoshi Nakamoto, som afslørede meget lidt om sig selv og forlod projektet i slutningen af 2010. Hvem han end var, stod Nakamoto for oprettelsen af et system, der brugte kryptografi til at forhindre folk i at bruge penge, de ikke havde, og til at verificere overførslen af penge fra en person til en anden uden at skulle stole på en tredjepartsmellemled som f.eks. en bank eller en anden finansiel institution. Læs mere om det her.
  • Bitcoins kan bruges til at købe varer anonymt. Desuden er internationale betalinger nemme og billige, fordi bitcoins ikke er bundet til noget land eller underlagt regulering. Små virksomheder kan lide dem, fordi der ikke er nogen kreditkortgebyrer involveret.
  • Det vigtigste, der adskiller bitcoin-netværket fra normale banknetværk, er, at det ikke fungerer med en central autoritativ eller central clearing house. I stedet verificeres transaktionerne af netværket og registreres i en offentlig distribueret hovedbog kaldet blockchain.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *