Kan man bruge sin private konto til sit selskab?

Mange finder ud af, at det koster mange penge at få en erhvervskonto i Danmark alt for sent. Af denne grund stiller de spørgsmålet “Kan jeg bruge min private konto i banken til mit selskab?”. Svaret er, at det kan du som udgangspunkt ikke. Dette er bankens regler, og det er egentlig også statens regler (indirekte).

 

NemKonto

Sagen er den, at alle selskaber i Danmark skal have en NemKonto, så staten kan indebetale pegne til den. Har du eksempelvis lige startet din egen virksomhed, og har du haft negativ moms, så skal denne moms jo udbetales til dit selskab. Er der ikke nogen NemKonto, så kan du jo ikke få pengene. Derfor er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt får fundet en bank, hvor du kan få en billig erhvervskonto. Vi plejer at anvende denne sammenligning, når vi skal vise mulighederne i Danmark: https://erhvervskontopris.dk/

 

Priserne

Priserne kan variere rimelig meget, men niveauet er generelt på 0 til 5000 kroner i oprettelse, hvis det skal være i en dansk bank. Hvorvidt der er tale om fair priser, ved vi ikke, men vi ved, at iværksættere generelt ikke er tilfredse med disse priser. Bankerne siger, at de skal kende deres kunder, og derfor bruger de flere ressourcer på virksomheder. Det kan godt være, men mange iværksættere prøver bare at komme i gang med deres forretning og skal bare bruge en bankkonto, de er jo ikke ude på at “lave ballade”.

 

Stramt budget?

Har din virksomhed et stramt budget, så kunne I overveje, om I ikke skulle få jer en erhvervskonto i udlandet. Disse plejer at være meget billigere, og det er faktisk også muligt at få dem gratis visse steder – det skal man ikke lede længe efter. Der er visse udfordringer med at få disse konti som NemKonto, men det er altså ikke umuligt, hvis man prøver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *