Herning kommune

Med sine 88.917 indbyggere er Herning kommune langt fra den største danske kommune, men det afholder ikke den midtjyske kommune fra at have store armbevægelser og visioner fra fremtiden. Tilmeld er der op til flere gode grunde til at rive teltpløkkerne op, og flytte til kommunen.

I det følgende kan du blive klogere på ovenstående og meget mere, når vi tager et dyk ned i Danmarks 13. største kommune.

Tilflytning til Herning kommune

Uanset om du blot har tænkt tanken, overvejer det lige nu, eller måske allerede har sat en flytning til Herning kommune i værk, vil du med garanti kunne blive lidt klogere på det hele i afsnittet her, hvor vi vil beskæftige os med tilflytning til kommunen.

Bosætningskoordinator

Det er ikke altid let at pakke alle sin sager, læsse dem bagi en stor flyttebil og rykke ind et nyt sted. Særligt hvis det er i en helt ny kommune eller by, kan det virke en smule intimiderende for mange, at skulle starte på en frisk et nyt sted.

Overvejer du at flytte til Herning kommune, er der dog gode muligheder for at gøre overgangen fra din nuværende bopæl til din nye, så gnidningsfri som muligt. Hos Herning kommune tilbyder de således rådgivning til de der snart flytter, overvejer at gøre det, eller allerede har slået sig ned som ny indbygger. Rådgivningen står kommunens bosætningskoordinator for, og her kan du få hjælp til ting som:

  • Bolig-, pasnings- og uddannelsesmuligheder
  • Generelle spørgsmål ved tilflytning
  • Hjælp til at finde rette myndighed, hvis ikke kommunen kan være behjælpelig
  • Udlevering af informationsmaterialer

Gode uddannelsesmuligheder

Ser man bort fra Aarhus, er Herning den største uddannelsesby i Regionen. Det gælder både på antallet af uddannelser og antallet af studerende.

Herning kommune tilbyder korte-, og mellemlange uddannelser, og der er mulighed for at tage videregående uddannelser på Aarhus Universitet Herning.

Udover at det er godt for en by, at der er gode uddannelsesmuligheder, betyder det også at der fortsat kommer nye tilflyttere til, hvilket betyder fortsat fremgang og vækst. Du behøver altså ikke frygte, at kommunen ender som en forladt spøgelsesby. Tværtimod er befolkningstallet vokset med 3,9% fra 2010 til 2019.

Rigeligt at give sig til

Vi garanterer, at livet i Herning kommune ikke går hen og bliver kedeligt, for der sker altid noget spændende, som du kan deltage i eller være en del af. Koncerter, sportsbegivenheder, kulturelle arrangementer samt meget andet, er en fast del af kommunens kalender, som byder på masser af interessante begivenheder. Det fortæller vi mere om i næste afsnit:

Det sker i Herning kommune

Der er god grund til at spidse blyanten, for du kommer formentlig til at sætte adskillige krydser i kalenderen, når du først for øjnene op for de mange aktiviteter, arrangementer og tilbud som Herning kommune står bag. Her får det et lille udpluk af de mange muligheder:

Dansk fodbold på topplan

Man kan ikke sige Herning eller Midtjylland, uden også at nævne egnens stolthed, den succesfulde fodboldklub FC Midtjylland. Ulvene, som klubben også kaldes, har i den grad formået at bide sig fast i den bedste danske fodboldrække, Superligaen, efter de i 1999 for første gang kunne sparke til bolden iklædt deres velkendte sorte og røde spillerdragter – senest er det blevet til et mesterskab i 17/18 sæsonen.

FC Midtjylland er en overbygning af klubberne Herning Fremad og Ikast FS.

Der er rig mulighed for at se ulvene i aktion, når de tager imod udehold på det lokale stadion, MCH Arena, som har plads til 11.544 tilskuere. Både danske og udenlandske klubber kan i sæsonens løb opleves på stadion, når der spilles i danske og internationale turneringer.

Kulturfest Herning

Kultur er vigtigt for et land, en kommune og en by, da det på mange måder er DNA’et, og det der gør, at de forskellige steder adskiller sig fra hinanden.

I Herning kommune er der derfor, ganske fornuftigt, stor fokus på netop den lokale kultur, som bliver fejret og anderkendt til den årlige ’Kulturfest’. Her inviteres borgere med til en hel uge, hvor fokus er på kulturen og kommunen som helhed.

Alt lige fra oplevelser på vandet, dans, mulighederne på bibliotekerne i kommunen, musik fra lokale kunstnere og meget mere, kan opleves i løbet af de 7 dage som festlighederne varer.

Koncerter, sport og mere i Boxen

Der er nærmest umuligt at komme uden om Boxen i Herning, for det 329 millioner dyre bygningsværk med plads til 15.000 sidende gæster ved koncerter, er blevet lidt af et samlingspunkt.

Det er dog ikke kun de lokale som samles i Boxen, men også for danskere i andre dele af landet, som kommer til den Midtjyske by for at opleve koncerter med store internationale musikere som Lady Gaga, Prince, Rihanna, Britney Spears, Madonna, George Michael og mange flere.

Eller kæmpe sportsbegivenheder som VM i herrehåndbold 2019 eller VM i ishockey i 2018.

Boxen er, med sin store kapacitet og fremragende faciliteter, et oplagt sted at afholde store begivenheder og arrangementer, så også i fremtiden er der gode muligheder for at få en på opleveren i den store bygning.

Dejlige naturoplevelser

Den midtjyske hede er garant for adskillige vidunderlige oplevelser i naturen. Udover en vandretur i det åbne naturlandskab i sig selv er en fornøjelse, kan du også bade i en af kommunens mange søer, overnatte i shelters eller slå telt op på en af de mange teltpladser i Herning kommune.

Vil du gerne tæt på dyreliv, kan du besøge den 53 ha store Løvbakke dyrehave, hvor du i både skov og på åbne arealer, kan komme helt tæt på de i alt 35 dådyr, som er blevet udsat i området. Her kan du hilse på en stor fuldskuffelhjort, og adskillige dåer, kalve, spidshjort og smaldyr.

Herning kommune rummer desuden også en lang række større og mindre skove, som du frit kan benytte efter behov. I nogle af skovene vil du kunne overnatte på dertil indrettede telt- og/eller shelterpladser, og de mindste vil kunne lege på en af de mange naturlegepladser i kommunen.

Artiklen er bragt i samarbejde med Temptations.dk, hvor danskere kan få gode råd til sexlegetøj.   

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *