Hvordan fejrer man jul i Frankrig

Julen i Frankrig er en tid for familie, venner og god mad. Der er mange traditioner, der fejres i denne tid af året, f.eks. pyntning af juletræet, deltagelse i messen og udveksling af gaver.

 

En af de vigtigste traditioner er festen juleaftensdag, Réveillon. Her samles familierne omkring middagsbordet for at nyde et festmåltid med traditionelle franske retter. Nogle af disse retter omfatter foie gras, østers, stegt gås eller kalkun og bûche de Noël (en slags kage). Efter måltidet er det almindeligt at deltage i midnatsmessen.

 

En anden populær tradition er Fête des Rois, eller Kongernes fest. Den finder sted den 6. januar og er en fejring af de tre konger, der bragte gaver til Jesusbarnet. En særlig kage, kaldet galette des Rois, spises på dette tidspunkt. Den indeholder en skjult figur, og den, der finder den i sin skive, bliver kronet som konge eller dronning for dagen!

 

Så hvis du er i Frankrig i festsæsonen, så sørg for selv at opleve nogle af disse vidunderlige traditioner!

 

En anden tradition er at udveksle gaver på selve juledagen. I Frankrig kaldes dette étrennes og finder ofte sted efter hovedmåltidet. Venner og familie samles også nytårsaften, le Réveillon de la Saint-Sylvestre, for at fejre starten på det nye år.

 

Dette er blot nogle af de traditioner, der er forbundet med julen i Frankrig. Hvorfor ikke prøve nogle af dem selv og nyde en meget fransk jul!

 

Så hvis du befinder dig i Frankrig i festsæsonen, så sørg for selv at opleve nogle af disse vidunderlige traditioner!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *