Sådan kommer du sikkert hjem fra årets julefrokoster

Snart er det sæson for de mange julefrokoster, der skal finde sted i både landets virksomheder og i vores private fællesskaber, hvor vi mødes med venner og familie. Julefrokosterne er nogle af de fester, der traditionelt set byder på mest alkohol. Vi kender sikkert alle en vild historie, der udspringer fra en julefrokost med masser af snaps eller juleøl.

Netop fordi festen ofte kører derudad i højeste gear, kan det være vigtigt, at man har forberedt sig på at skulle til julefrokosten, så man kommer sikkert hjem.

Brug makker-systemer

Hvis man allerede kender sig selv rigtig godt, og ved det kan være svært at styre en branders, er det en god idé at gøre brug af makker-systemet. Makker-systemet er i alt sin enkelthed blot en metode, hvor du indgår en aftale med en god ven om, at I har et ekstra øje på hinanden – i særdeleshed hvis promillen går hen og bliver rigtig høj.

Her er det vigtigt, at der er en anden person, som kan hjælpe med at holde styr på situationen, hælde lidt vand på dig og evt. få dig fragtet sikkert hjem. De fleste voksne har heldigvis lært at styre sig, når de er i festlige lag, men der kan jo opstå situationer, hvor alkoholen alligevel slår mere hårdt, end man havde regnet med.

Lad bilen stå!

Det er vigtigt, som i ekstremt vigtigt, at man ikke tager sin egen bil til julefrokosten, hvis man ved, at man skal nyde alkohol. Heldigvis forstår de langt, langt størstedelen af danskerne, at det er en absolut tosset og potentiel fatal ide at køre med alkohol i blodet. Men desværre er der hvert eneste år nogen, der alligevel ikke forstår alvoren i det hele.

Er i en mindre gruppe sammen, så brug en taxa, er i en virksomhed, så gør brug af leje af bus eller arranger overnatning. Gør hvad der skal til: Bare lad bilen blive stående. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *