Mine venner synes….

‘’Hej Mike tror du ikke at du skal slappe lidt af med ølene i hverdagen og vinen i weekenden’’.Mine venner mener at jeg drikker for meget om ugen og alt for meget om måneden, men jeg er aldrig fuld og jeg kan sagtens passe mit arbejde uden problemer så drikker jeg virkeligt for meget til at man kunne siger jeg har et alkoholproblem eller at være så fræk at kalde mig alkoholiker? Hvad siger de professionelle, var det næste spørgsmål jeg spurgte mig selv en nat inden jeg lagde mig til at sove.

Så hvad siger en professionel alkoholbehandler? Det vil ikke være passende at sige jeg var en alkoholiker baseret kun på antallet af øl eller vin jeg drikke om ugen, men det hele drejer sig om måden og kontrollen omkring at drikke alkohol. jeg mener jo ikke selv at jeg på nogen måde har tabt kontrollen eller mine måde at drikke på er forkert jeg hygger mig jo bare og mener ikke at man kan kalde mig alkoholiker. 

men måske har mine venner ret jeg kunne måske godt skære lidt ned og undgå at opbygge et alkoholiker problem i fremtiden. 

Tegn på at man måske drikker en smule for meget kunne være:

Hvor meget han/hun drikker om ugen eller dagligt, men er man virkelig alkoholiker hvis man drikker en genstand om dage? ikke nødvendigvis.

Hvordan er dine alkoholvaner kan du spørge dig selv? Er det altiden en øl efter arbejdet mandag og tirsdag, og så måske også lige onsdag men så drikker jeg ikke torsdag så jeg kan være klar fredag og så måske også måske lige lørdag men ikke søndag umiddelbart, det går an på hvis der er fodbold jo.

Blackouts og hukommelsestab er et stort rødt flag men betyder ikke at du er alkoholiker men du kunne bare den ene aften havde fået utrolige mængder af alkohol, eller til en vild fest.

Og til sidst hvis man går med et alkoholproblem drikker man faktisk ikke hele tiden. der er kendetegn på at alkoholikere i perioder holder helt op med at drikke men mere som en pause og så det tilbage til deres normale vaner igen.

Lyder det bekendt nogen af de her kendetegn måske måske ikke men det er en meget god måde at sætte tingene i perspektiv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *