Plant dit eget paradis

Drømmer du om en have fyldt med frugter og bær? Så er det på tide, at drømmen bliver til virkelighed med Skeena kirsebær og saftige æbler. Plant dit eget paradis og køb geranium blomster, der kan være med til at skabe liv og stemning.

Stimulér sanserne

Træer og blomster gør noget helt særligt for en stemning i haven. Det skaber liv, og de smukke farver virker opmuntrende på en helt særlig måde. Sanserne bliver stimuleret – både for øjet, der opfanger farverne, men om ikke andet de mange dufte, der spreder sig omkring en.

Det kan være en hel oplevelse at bevæge sig rundt i haven og suge alle disse indtryk til sig

Et projekt, man kan værne om

Der er mange ting forbundet med at skabe liv i haven ved at plante forskellige frø. Det er god tidsfordriv at kaste sig over et sådan projekt. Først skal de rette steder vælges – steder hvor lyset får lov til trænge igennem og give energi, så frøene kan få lov til at spire under bedste forudsætninger.

Når man skal til at plante sine frugttræer skal man først og fremmest tænke på, hvad det respektive træ skal kunne bidrage til. Der findes mange forskellige typer – nogle store og andre små. Skal det være et træ, man kan sidde under og nyde at kunne kigge op på den blad-beklædte overdækning mens man nyder sin kaffe, skal det være et solidt træ, hvor der kan hænges gynger og klatrestiger i, eller skal det være et lille, dekorativt træ, der ikke fylder det store, men som bare bidrager til den saftige frugt, man kan indtage som forfriskning i løbet af en varm sommerdag?

Følg med i processen

Når man skal til at plante sit træ, skal man ikke kun tænke over, hvilken sort eller rolle, det skal have. Man skal også overveje, hvornår man planter det. Det kan være en god idé at gøre det i efteråret, hvor der falder meget nedbør, så man sørger for, at træet får den mængde vand, det har brug for.

At plante et træ kan lyde nok så basalt, men det kan hurtigt gå hen og blive et hjertebarn, for man følger hele processen på sidelinjen og ser, hvordan det langsomt spirer og bliver større og større. Det får på den måde enormt meget værdi, og man kommer til at værdsætte resultatet meget mere, fordi det er noget, man selv har sat i verden. Og resultatet kan have en enormt tilfredsstillende effekt, netop fordi, at det ikke kun rent æstetisk bærer sig flot, man får faktisk lækre, spiselige frugter ud af projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *