Skal du skifte tag? Få lavet et tagtjek og overvej Cembrit-produkter

Det er vigtigt at vedligeholde sit hus løbende. Det kan alle der har støvet lister af såvel som lappet huller i en gammel gipsvæg sikkert nikke genkendende. Det er imidlertid ikke kun de små ting i huset, der kræver vores opmærksomhed i det regi. Det er faktisk mindst lige så vigtigt at se huset som en helhed, se det udefra, samt at være opmærksom på de store træk. Der er faktisk rigtig mange, der glemmer at rense husets facade med regulære intervaller, men som altid har et spejlblankt køkkenbord.

Endnu værre kan det til tider se ud med taget. Det er nok de færreste der forstår sig på Cembrit eller tagpap, men at vi glemmer at se helheden, er uden tvivl også en del af forklaringen. Grunden til, at vi sjældent renser taget, ligesom det nok også er en sjældenhed, at man får kigget efter skader og svamp er dog multifacetteret. Blandt andet er det nemlig heller ikke utænkeligt, at det handler en smule om prisen.

Det bliver kun dyrere

Også her er taget dog overset i forkert tro. Sandheden er nemlig, at det kun bliver dyrere for hver dag, man bevidst vælger at overse skidt eller skader på taget. I sidste ende vil disse to nemlig være de samme, og jo længere svamp får lov til at gro på tagbjælkerne, eller alger får lov til at få sin vilje på alle tagpladerne, jo skrøbeligere bliver taget, og jo større risiko er der for skader.

Vil du gerne undgå at få den store tegnebog op af lommen, er det derfor en ganske fornuftig ide at tage den slags vedligeholdelsesproblemer i opløbet. Det kan du blandt andet gøre ved at invitere et par professionelle over. Mange håndværkere, der har med tage at gøre, vil nemlig gerne komme forbi til et gratis og uforpligtende tagtjek, hvis du er i tvivl om noget, eller bare ikke lige ved, hvor du skal tage fat.

Tag et kig på produkter fra Cembrit

I nogle tilfælde viser det sig dog, at man har ventet for længe eller at taget simpelthen bare er for gammelt. Der er brug for et nyt tag. Det kan heldigvis også betyder en frisk æstetisk såvel som praktisk start. Nu har du mulighed for at kære dig om dit nye tag. Er du bange for prisen, kan du endda selv være med til at gøre en del og blandt andet selv køber materialer ind. Det kan du gøre i mange forskellige bygge markeder, men sørg for, at det du køber, er kvalitet.

Det kunne for eksempel være fra den europæiske fabrikant Cembrit, som er en af de helt store. Cembrit laver rigtig gode tage i fibercement, så hvis taget går i stykker igen, vil det i hvert fald først være om mange år. Hvis du altså kigger efter mærket Cembrit, når du handler hos byggemarkedet. Er det lidt for stor en mundfuld, kan du også bare scrolle igennem en hjemmeside med produkter fra Cembrit for at få inspiration.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *