Smuk natur og imponerende dyreliv omkring Herning

Herning er en af de jyske byer, der virkelig er blevet populær inden for de seneste år. Flere og flere danskere såvel som turister valfarter til netop Herning for at shoppe, spise god mad, gå til koncerter og tage på sightseeing. Udover at byen er populær grundet sit spirende kulturliv og de mange kulinariske oplevelser, er den også kendt for sin smukke natur. I området omkring Herning er der nemlig masser at komme efter for de naturglade. Det samme gælder, hvis du er glad for dyr.

Er du i Herning, og vil du gerne nyde både natur og dyreliv? Så er det oplagt at besøge Løvbakke Dyrehave. Dyrehaven ligger lidt uden for Herning By, og her har cirka 50 dådyr hjemme. De kan besøges året rundt, og det bør du helt bestemt overveje at gøre, hvis du er i Herning. Hvad end du er på en dagstur til byen, eller du bor i den jyske perle, er Løvbakke Dyrehave et helt særligt sted. Her er der plads til at nyde naturen og være helt tæt på de imponerende dyr. Har du brug for et afbræk fra det pulserende byliv, er dyrehaven derfor det oplagte udflugtssted.

Tag børnene med i dyrehaven

Har du børn, bør du helt sikkert tage dem med en tur til Løvbakke Dyrehave. De vil elske at komme helt tæt på de fine dådyr, og det giver anledning til, at de kan lære lidt mere om disse prægtige dyr. Imens det naturligvis er ganske fint at læse om både flora og fauna, er det noget helt andet at opleve det på helt nært hold. Det får børnene mulighed for i Løvbakke Dyrehave, hvor de rigtigt kan boltre sig.

Dyrene må desværre ikke fordres i Løvbakke Dyrehave, da de skal have lov til selv at finde deres mad i naturen. I er derimod selv mere end velkomne til at spise i dyrehaven, og der er en grillhytte, hvor I kan tilberede mad. I er desuden velkomne i haven hele døgnet rundt. Har I lyst til at overnatte i dyrehaven, kan I medbringe telt og slå det op på teltpladsen. Så kan I opleve haven vågne om morgenen, og dét er en helt særlig oplevelse.

Udover at I kan bruge tiden i Løvbakke Dyrehave på at betragte dyrene, er der desuden også anden underholdning at komme efter. Eksempelvis er der en tarzanbane og en naturlegeplads, som familiens børn og barnlige sjæle kan slå sig løs på. Derudover er der et spændende naturcenter, og der er selvfølgelig også toiletter. Dermed er der rig mulighed for at tilbringe en sjov og hyggelig dag – og måske nat – i Løvbakke Dyrehave.

Nyd naturen med din firbenede ven

Du er velkommen til at tage din hund med i Løvbakke Dyrehave, så længe du holder den i snor. Den skal desuden holdes på afstand fra dyrene. Der er stier i haven, som I kan følge, men I må også gerne drage på eventyr i buskadset. Det gælder i øvrigt, uanset om du har hund med eller ej. Vær naturligvis blot opmærksom på, at dådyrene i haven altid har førsteret og ikke må chikaneres eller forstyrres. De skal have lov til at færdes, som de lyster, og de skal behandles pænt og med respekt. Det er den vigtigste regel i dyrehaven.

Udover at du kan tage hunden med i Løvbakke Dyrehave, er der også mange andre hundevenlige områder i og omkring Herning. Byen ligger generelt i et meget naturskønt område, og der er derfor også rig mulighed for at komme ud i det fri både med og uden hund. Også hvis du ønsker at lade din hund løbe løst, kan du finde steder at gøre dette i Herning. Du kan dermed ganske roligt tage din firbenede ven med på en tur eller ferie i Herning.

Skjern Å og Karup Å løber begge igennem Herning, og i områderne omkring disse er der masser af smuk natur at komme efter. Der er desuden gode muligheder for at dyrke lystfiskeri, og det er ligeledes muligt at tage på kanotur. Ønsker du at nyde naturen omkring Herning, er områderne ved åerne helt sikkert et besøg værd. Begge områder er frodige, grønne og smukke.

Herning for outdoorentusiasten

Herning er i særdeleshed kendt for at være en by fuld af kultur. Den huser mange foredrag, koncerter og udstillinger, og det tiltrækker hvert år massevis af mennesker. Byen er desuden kendt for at have et væld af lækre restauranter at vælge imellem og desuden være en god by til shopping. Der er altså noget at komme efter for enhver. Det er naturligvis noget af dét, der har været med til at gøre Herning til så populær en by, som den er. Dertil kommer altså, at den har imponerende natur at byde på.

Er du glad for outdooraktiviteter, er der også nok at komme efter i Herning. Der er mange forskellige steder, hvor du kan cykle mountainbike eller tage på vandreture. Der er desuden et væld af smukke og mere eller mindre udfordrende løberuter i Herning. Er du mindre adræt, kan du nøjes med at gå de smukke ture – eventuelt sammen med din hund.

Ønsker du at tage på længerevarende ture i naturen, er der mange steder at campere i Herning. Der er teltpladser i diverse skove – og altså også i dyrehaven – så du rigtigt kan komme ud i det fri. Tag eksempelvis på kanotur eller ud at fiske, og overnat derefter på en af teltpladserne. Du kan også vælge at sove i en af de shelters, der er at finde i Herning-området. Der er masser af muligheder.

Ydermere kan du udfordre vennerne i et slag golf i Herning, hvis denne sport har din interesse. Brug eksempelvis dagen på golfbanen, og slut af med en god middag på en af Hernings mange lækre restauranter, hvis ikke du er til overnatning i det fri og bålmad. Uanset interesse, præferencer og alder har Herning noget at byde på. Naturen er smuk og indbydende, og den kan nydes på mange forskellige måder både med og uden børn – og hunde.

Kilde: dyreverdenen.dk, som blandt andet sælger hundeudstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *