De fleste erfarne bilister kender til ture, hvor foden er lidt tung på speederen. Dette gælder særligt på motorveje, hvor mange bilister kører hurtigere, end de må. Det kan have voldsomme og grimme konsekvenser, hvis uheldet er ude, da bilerne har så meget fart på.
Hvad må du egentlig køre på motorvejene i Danmark, og hvad skal du gøre, hvis uheldet er ude? Læs meget mere om dette nedenunder, og læs hvordan du får den bedste og billigste vejhjælp.
Kør sikkert på de danske motorveje
Som ny bilist er man oftest mere forsigtig i trafikken. Det siges, at man først rigtig lærer at køre bil, når man har fået kørekortet. De første par ture er derfor tit med fuld fokus på hver eneste bevægelse omkring bilen. Det er nemlig lidt mere skræmmende, når der ikke sidder en kørelærer ved siden af, som kan styre bilen.
Det er dog ikke kun køretimer, man får, når man tager et kørekort. En teoretisk del fylder lige så meget, og er ekstremt vigtigt, så de nye bilister lærer trafikkens regler at kende. Det kan eksempelvis være, hvornår man må overhale, eller hvor meget man må køre på de danske veje. Farten er en vigtig faktor – særligt at overholde den. Her er det vigtigt at huske på, at jo hurtigere du kører, jo mindre skal der til for at rykke bilen væk fra vejen. Det er af samme grund, der findes fartbegrænsninger.
I Danmark må du højst køre 130 km/t på motorveje, 80 km/t på landeveje og 50 km/t i byer. Derimellem findes mange forskellige begrænsninger alt efter vejens forløb og omgivelser. Hastighedsgrænser på motorvej varierer meget fra land til land. Førhen var Danmarks hurtigste hastighedsgrænse på 110 km/t på motorvejene, men den er dog blevet sat op. Alligevel kører mange bilister fortsat for hurtigt, hvilket kan føre til trafikuheld.
Burg autohjælp hvis uheldet er ude
Er du en daglig bilist i trafikken, ser du måske også tit trafikuheld ved motorvejene? Det skyldes netop den høje fart, som tidligere nævnt. Ligeledes kan det også opstå ved kødannelse på motorvejene, da nogle biler ikke kan bremse hurtigt nok. Af denne grund sættes der også meget fokus på afstanden mellem bilerne i trafikken. Jo mere afstand man holder til den forankørende bil, jo mere bremselængde har man.
Er du så uheldig, at du kører galt, kan det være en stor fordel at være godt forsikret. Vejhjælpsforsikringer er meget brugbare, da de eksempelvis yder nødreparationer, lånebiler eller bugsering til nærmeste værksted.
Find de billigste priser på vejhjælp. På den måde er du sikret hele året rundt, samtidig med at du selv kan vælge, hvilke måneder du er dækket af vejhjælpen. Dette kan eksempelvis betale sig, hvis man er ude og rejse i et helt år. Flere virksomheder dækker dog også skader i Europa. Undersøg derfor altid, hvor og hvor meget du er dækket, inden du takker nej til vejhjælp. Så slipper du for dyre regninger, og du kan køre trygt på både de danske og de europæiske veje.