Den korte guide til vinduespudsning

Vinduespudsning kan være en besværlig og tidskrævende opgave. Det er vigtigt at holde dine vinduer skinnende rene af flere grunde, men det er ikke altid let. Du ved måske ikke, hvor ofte du skal rengøre dem, eller hvilke værktøjer der er nødvendige for at gøre det. For at hjælpe dig har vi lavet denne korte guide til vinduespudsning!

De fleste vinduer vaskes flere gange om året, men det kan være nødvendigt at rengøre dem mere eller mindre oftere end det. Hyppigheden af vinduespudsning afhænger af vinduestypen og af, hvor det er placeret i dit hjem eller din bygning. F.eks. skal vinduer, der vender ud mod direkte sollys, bør rengøres oftere, fordi de bliver hurtigere beskidte end andre. En anden faktor, der skal tages i betragtning er, hvor tilgængeligt et vindue er. Hvis det er højt oppe fra jorden, skal du måske bruge en stige eller specialværktøj for at nå det. Ønsker du fokus på klimaet, så du pudser kan du kigge på denne side.

Forberedelse

Det første skridt i rengøringen af vinduer er at forberede dine forsyninger ved at samle alt det, du skal bruge: En spand med sæbevand, en invasker eller skuresvamp, en skraber (som ikke er en billig fra superbrugsen) og tørre klude. Du bør også forberede selve vinduet ved at fjerne eventuelle gardiner eller persienner. Derefter skal du rengøre vindueskarmen ved vinduet, for den bliver lige så hurtigt beskidt som alt andet!

Igangsættelse

Du kan nu begynde at rengøre hver enkelt rude med indvaskeren/skuresvampen og sæbevandet. Brug rengøringsmiddel i vandet, (eddike, hvis vinduerne har været udsat for kalk). Vask hele ruden med sæbevandet, både i hjørner og kanter. Nu tager du din skraber, og starter i toppen, og arbejder dig ned af. Overlab, dine baner, så der ikke er noget vand tilbage på ruden. Når al vandet er væk på ruden, tager du din tørre klud, og tørre langs vinduets kant, og husk at holde skraberne tør til næste vindue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *