Få det rette kosttilskud, mens du træner

Nogle træner kardio for at få bedre kondition. For andre handler det om at bygge muskelmasse. Hvis du er blandt den sidste gruppe, så læs med her. Når du træner, har du brug for proteiner. Dette er vigtigt, da du ellers ikke vil kunne opbygge muskelmasse. Inde i din krop sker der nemlig hele tiden en såkaldt proteinomsætning. Nogle perioder er der øget muskelproteinsyntese og andre perioder er spaltning af muskelprotein. Hvis spaltningen er højere end syntesen, taber du muskelmasse, og omvendt så får du muskelmasse. Du er derfor altid interesseret i, at muskelproteinsyntesen overstiger spaltningen af protein. Her kan BCAA hjælp dig.

Hvad er BCAA?

BCAA kaldes kaldes også de forgrenede aminosyrer, der dækker over Leucin, Isoleucin og Valin. Særligt Leucin er et vigtigt BCAA, da denne aminosyrer virker som en trigger, der kan igangsætte muskelproteinsyntese i din krop. Du finder naturligt BCAA i fødevarer med særligt højt proteinindhold, hvorfor netop disse fødevarer ofte anbefales i forbindelse med træning. Herudover kan BCAA også købes som kosttilskud i enten pulver eller kapselform, så du nemt og hurtigt efter træning kan indtage den nødvendige mængde.

Fordele ved BCAA kosttilskud

Der findes flere fordele ved at anvende BCAA. Den åbenlyse fordel er selvfølgelig mulighed for øget muskelvækst i perioder, hvor du indtager ekstra BCAA. Dette anvendes af flere bodybuildere af samme årsag. Men udover blot den øgede muskelvækst, så har flere studier faktisk vist, at et BCAA tilskud kan reducere følelsen af muskelømhed efter træning. De fleste har prøvet følelsen af, at have trænet ben, og dagen efter kan det synes næsten umuligt at rejse sig fra en stol. At kunne reducere muskelømheden kan derfor udover muskelbygning være en stor faktor for nogen, der har overvejet at prøve BCAA tilskud.

Hvilket BCAA tilskud skal jeg vælge?

Der findes selvfølgelig, ligesom med mange andre kosttilskud, en række produkter på markedet, og det kan være svært at vælge det helt rigtige produkt. Desuden kan der her findes rabatkoder på udvalgte produkter af BCAA, som derfor kan bestilles hjem til en billigere pris. Dette kan være en fordel, hvis produktet er noget, du har overvejet at prøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *