Hvilke fordele kan man opnå ved decentralisering?

Mange har nok hørt om decentralisering i forbindelse med kryptovalutaer, men det er bestemt ikke et nyt koncept. Det har eksisteret længe. Når man bygger en teknologi, så vælger man typisk mellem centralisering, decentralisering og et distribueret system.

Her er fordelene

I det følgende vil vi prøve at gennemgå nogle af fordelene ved decentralisering.

Man skal ikke stole på nogen

Først og fremmest sørger decentralisering i en blockchain kontekst for at man ikke behøver at stole på andre end en selv. Det kan godt virke lidt forvirrende, men fortsæt lige med at læse, så kan det være, at det hele giver god mening lige om lidt. Hvert medlem i et bestemt netværk, i dette tilfælde en blockchain, har den samme kopi af datasættet som alle andre har. Hvis en af de andre skulle manipulere i det datasæt, så vil flertallet i netværket forkaste den kopi.

Man mister ikke data

Det er ikke en hemmelighed, at virksomheder udveksler data og informationer med hinanden hele tiden. Når dette sker, så bliver data transformeret på alle mulige måder, og nogle gange så bliver det væk, man gør noget forkert – og i værste tilfælde bliver det lækket på en eller anden måde, som ikke er hensigtsmæssig. Decentralisering beskytter ikke mod læk, men det gør i hvert fald, at man har den samme kopi af samme data, og så mister man heller ikke data.

Er verden klar?

Verden er i princippet klar til decentralisering, når det kommer til visse ting og teknologier. Lovgivningen skal dog også lige være på plads først, og der kan gå nogle år. Nogle gange vil man heller ikke have at der er decentralisering på grund af skjulte agendaer.

Hvis hele konceptet omkring decentralisering lyder spændende, så kan du også læse lidt mere om det inde på AWS, som forklarer det meget godt. Vil du have dansk information, så brug ovenstående link i stedet, hvor det også er forklaret i deres artikler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *