Rydning af dødsbo – Sådan gør du

Når en, man elsker går hen og dør, og efterlader sig en bolig med ejendele, så kalder man det for et dødsbo. Det er et tomt hus, som nu står overfor en proces, hvor det skal ryddes for alle ejendele, så det står helt tomt. Dernæst skal det istandsættes, og skader skal repareres, og når alt det er gjort, står det overfor en grundig hovedrengøringen i alle leder, højder og kanter, for så at til sidst blive sat til sat.

Hvem skal hjælpe?

Når en dør, efterlader de som regel nogen arvinger. Automatisk vil arvingerne arve både hus og egendele, og derfor er det også helt normalt, at det er børn og børnebørn, venner og bekendte, så hjælper til. Det er en god ide at være flere om det, da det ellers godt kan være hårdt, både fysisk, men også mentalt. For man skal huske på, at man også er midt i en sorgproces, som også skal anerkendes og ikke negligeres. Jo flere i er til at hjælpe, jo bedre, og så kan i eventuel klare det i hold.

Få hjælp udefra.

Det er også muligt at få hjælp, hvis der ingen arvinger er, eller, at man ikke har mulighed for at håndtere det hele selv. Så findes der firmaer, som netop håndterer dødsbo, som både kan rydde boligen og rengøre den. Du kan kigge på denne side, hvor du også kan læse mere om deres services og fremgangsmåde. Det kan være en stor lettelse for nogen, at få andre til at gøre det, som har kræfter og transport-muligheder. Det er nemlig ligesom en flytning, hvor man selv står med de helt store, tunge møbler, og ikke kan rokke dem ud af stedet. Her får man hjælp til at få det hele ryddet, så man har dét mindre at spekulere og bekymre sig over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *