Vælg den rette efterbehandling til dit nyslebet gulv

Vidste du, at det er efterbehandlingen, som giver det endelige resultat efter en gulvafslibning?

Når du får slebet dine gulve er det valget af efterbehandlingen, som bestemmer det endelige resultat, og der kan være ret stor forskel. Jeg har rådført mig med NC Gulve, som er et professionelt gulvfirma på Sjælland og som har mange års erfaring med gulvbehandlinger. Vi har talt om de tre typiske valg af efterbehandlinger, som er lakbehandling, oliebehandling og ludbehandling, og vil nu guide dig gennem hvilke resultater, du kan opnå med de forskellige behandlinger. 

Lakbehandling 

Lakbehandling ses ofte som det sikre valg. En lakbehandling giver et elegant og modstandsdygtigt trægulv. Det er nemt at rengøre et lakeret trægulv, så selv hvis du spilder på det, er det oftest nemt at fjerne. Derudover er lakeret gulve ret modstandsdygtige overfor slid. Du får derfor et gulv med lang holdbarhed. Når du vælger en efterbehandling med lak, er der flere valgmuligheder. Du kan blandt andet vælge i mellem natur lak og hvid lak – førstnævnte fremhæver træets naturlige farve, hvor den anden giver et lysere og mere hvidt resultat. Derudover kan de begge være både matte og blanke, som også giver to forskellige resultater.  

Ludbehandling

Ludbehandling af nyslebede trægulve er et ret populært valg. Lud forhindrer gulvet i at få den lidt kedelige orange farve, som kan få gulvet til at se gammelt ud. Det sker ved at lud modarbejder træets naturlige garvesyre. Lud kræver en lidt anden vedligeholdelse, da det skal vaskes jævnligt i sæbevand, som vil fjerne de mærker og ridser, der kommer med tiden. 

Oliebehandling

Sidste behandling er oliebehandling. En oliebehandling fremhæver træets naturlige look og oliebehandlingen fremhæver træets naturlige struktur og overflade. Samtidig er rengøring og vedligeholdelse af olierede gulve også nem og hurtig, hvilket sikre at gulvet forbliver smukt at se på og samtidig er praktisk i hverdagen. 

 

Som du kan læse, er der en smule forskel på de forskellige behandlinger, og der er ret stor synlig forskel. Det kan derfor være en fordel at se nogle før og efter billeder med de forskellige behandlinger, inden du tager den endelig beslutning. Det vil give dig en bedre idé om det endelig resultat og hjælpe dig på vej til det rette valg af efterbehandling. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *